Få tilskud til at gøre din bolig klimavenlig

Udskift din dit gamle fyr til en ny A++ varmepumpe fra Baxi

Du kan søge om tilskud til en lang række boligforbedringer, der sparer energi.

Tilskud gør det markant billigere at få udført energirenoveringer. Samtidig har du udsigt til en lavere varmeregning, og du gør en positiv forskel for vores klima ved at spare energi og dermed udlede mindre CO2.

Du kan sagtens søge tilskud allerede nu, selvom du f.eks. først vil udføre din boligforbedring næste sommer. Du har nemlig 2 år til at gennemføre projektet.

Sådan søger du

For at kunne få tilskud er det vigtigt, at du IKKE sætter håndværkerne i gang, eller laver en bindende aftale med dem, før du har fået besked om, at du har fået tilskud.

  • Få et overslag på tilskudRegn på, hvor meget du ca. kan få i tilskud med Tilskudsberegneren på siden. https://sparenergi.dk/forbruger/boligen/tilskud-og-fradrag
  • Skaf energimærkeFå udarbejdet et energimærke til bygningen, hvis der ikke er et gyldigt og tidssvarende energimærke. Energimærke er ikke nødvendigt, hvis du kun skal have varmepumpe.  energimærke søg om tilskud til en varmepumpe med A++ da alle de varmepumper vi kan tilbyde er A++ i energimærkning
  • Find dokumenter fremFind følgende frem: - Dit NemID - Dokumentation for ejerskab, f.eks. fra tinglysning.dkEnergimærkningsnummer, find det på forsiden af rapporten - Liste over de forbedringer, du vil lave - Udfyldt ansøgererklæring (word)
  • Udfyld ansøgningen onlineOrienter dig i ansøgervejledningen, og udfyld ansøgningen i ansøgningsportalen.
  • Vent på svarFørst når du får tilsagn om tilskud fra Energistyrelsen, ved du, om og hvor meget du får i tilskud.
  • Lav en aftale med os så kommer vi og laver et tilbud . Når du har fået tilsagn om tilskud, har du 2 år til at gennemføre dit projekt.

SØG TILSKUD I ANSØGNINGSPORTALEN

Du kan ikke få både tilskud og håndværkerfradrag til samme projekt. Du får som regel den bedste økonomi ved at vælge tilskud, hvis du kan. Se, hvor meget du kan få tilskud

https://sparenergi.dk/

Få reduceret elafgift

Når du varmer op med el kan du få reduceret elafgiften. Det kan du hvis du bruger mere end 4.000 kWh om året.

Elafgiften på el til opvarmning og drift af eldrevne varmepumper i 2020 på 21 øre pr. kWh mod normalt 89,2 øre pr. kWh. uden moms. Det gælder også for sommerhuse.

For at få reduceret elafgiften, skal din bolig være registreret i BBR som elopvarmet. Hvis du har skiftet fra f.eks. olie eller naturgas til en varmepumpe, er det derfor vigtigt, at du oplyser BBR om din nye varmeform.

Ansøgningen om reduceret elafgift skal sendes til din elleverandør. Kontakt leverandøren for oplysninger om, hvordan du ansøger.